Opladning af el-biler

 

Tænker du på el-bil - og hvad med opladning af bilen?

På den korte bane kan du oplade på egen grund med strøm, du selv leverer. Ejerlauget har bedt Radius om at øge strømforsyningen i alle rækkehuse til 63A, der er den maksimale strømstyrke, som det eksisterende ledningsnet kan belastes med. Strømstyrken på 63A fordeles typisk på 10-11 huse. Derfor skal det enkelte rækkehus beskytte sin el-oplader med en sikring på max. 16A og benytte tre faser. Strømstyrken rækker indtil videre, men er utilstrækkelig, når alle har el-bil og lader samtidigt.

Husk at opladning skal foregå på egen grund. Parkering er ikke tilladt på bagvejene - heller ikke ved opladning af biler.

Hvis ikke du har mulighed for at oplade på egen grund, kan kommunen give tilladelse til at trække kabel over fortov lagt i en kabelbro - i en treårig periode, hvis det trafikmæssigt og af hensyn til fodgængere/kørestole er forsvarligt.

Kommunen udlægger nu parkeringspladser med ladepladser på de offentlige veje, og der vil efter planen være ladestandere inden for max 250 meter, samlet i en gruppe med to ladestandere - inden udgangen af 2021.